måndag 11 november 2013

KONSTiga djur på Gersnäs förskola

Hur arbetar vi med KONSTiga djur på Gersnäs förskola på 1-2-årsavdelningen Ängen? Vi valde ut fyra djur som vi arbetat med.


Vi har sångstunder med barnen dagligen och under projektet har vi fokuserat på de fyra sångerna som tillhör de djur som vi valt ut. Lilla hästen plopp, Tänk om jag hade en liten apa, Mamma Mu, Nyss så träffa jag en krokodil. Under våra samlingar har djuren kommit och hälsat på oss!


Barnen har fått hälsa på djuren och vi har sjungit sångerna tillsammans med djuren. Sångerna och djuren är mycket populära och barnen önskar att vi sjunger dem ofta.



Den 13 september hade vi Apfredag då kom den lilla apan till oss för att tillsammans med barnen lyssna på sagan ”Apan är fin” av Anna-Clara Tidholm.


Vi sjöng även Apsånger för apan. Tänk om jag hade en liten apa, Jag känner en liten apa och Skala banan. Vi ramsade även Fem små apor hoppade i sängen. Vi avslutade stunden med apan med att äta lite ”apmat”

Men vad äter apor? "Dom äter bananer!", sa barnen, "och äpplen".

För att utveckla projektet ytligare har vi lånat böcker som handlar om djur som vi läst tillsammans med barnen.



Vi har även jobbat med boklådor här är en låda som är gjord efter boken Var är mamma?



Vår modersmålsstödjare i arabiska har hjälpt oss att översätta djuren på arabiska.



Bilderna på djuren och sångerna har suttit på väggen i hallen så barnen har kunnat titta på dem och visat sina föräldrar djuren.


Projektet KONSTiga djur hjälper oss att följa vårt uppdrag i Läroplanen och projektet kommer att fortsätta på Ängen under hösten.

/Sara, Gersnäs förskola

2 kommentarer:

  1. Så himla många roliga idéer ni har och så fint ni har ordnat och fixat! Vilken bra idé att översätta djuren! Det kanske man kan sprida...

    /Annika, bibblan

    SvaraRadera
  2. Jättekul! Vilka roliga och bra idéer! Anette Norrgården

    SvaraRadera